NK 2017

Wat heeft de Nederlandse Baton Twirling Sport gisteren een fantastische dag beleefd! Het NK Twirl NTSB 2017 is achter de rug. Vreugde, bloed, zweet en tranen gaan op zo’n evenement hand in hand, het blijft prachtig om iedereen zo gepassioneerd met de twirlingsport bezig te zien.

De uitslagen van alle onderdelen zullen snel op de website van de NTSB geplaatst worden.

Tijdens het NK Twirl zijn diverse bekers uitgereikt, waaronder de beker voor Most Outstanding Performance en de trofee “The Future Cup”. De winnaars zetten we hier nog even in het zonnetje:

Sjors Huisman won terecht de Most Outstanding Performance NK Twirl 2017. Heel bijzonder was ook dat voor het eerst in de geschiedenis van het NK de jury unaniem in haar beslissing was om Sjors deze beker toe te kennen. Daarnaast won Sjors de beker voor ‘Hoogste aantal punten Nationaal’ en de beker voor ‘Hoogste aantal punten Internationaal’. Na afloop van de prijsuitreiking trakteerde Sjors het enthousiaste publiek op zijn winnende Freestyle Senior N1 Heren routine.

Voor de Future Cup streden dit jaar 24 geplaatste deelnemers en teams uit de klassen N4/N5 voor vier finaleplaatsen. Na de spannende finale won uiteindelijk het jeugdteam van het Rotterdams Twirl Team de Future Cup.

De twirlsport kan niet bestaan zonder de belangeloze inzet van talloze vrijwilligers. Daarom werd tijdens de prijsuitreiking ook de prijs voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Dit jaar viel deze eer de beurt aan Ton Cober. De man die al jaren de video-opnamen maakt van de wedstrijden. Hartelijk dank voor al je inzet Ton!

De NTSB feliciteert nogmaals alle kampioenen en bedankt iedereen die heeft meegewerkt om het NK 2017 een succes te maken!

Het volgende evenement waar de Nederlandse Twirl Sport Bond zich voor op maakt is de European Cup die van 4 tot en met 8 juli 2018 in Dublin, Ierland wordt gehouden.