De jeugd heeft toekomst

“De jeugd heeft de toekomst”

Een mooie uitdrukking welke recht doet aan de realiteit maar tegelijk ook een statement die de laatste jaren binnen de NTSB vrij weinig aandacht heeft gekregen. Laten we eerlijk zijn en hand in eigen boezem steken: met het verdwijnen van het onderdeel Danstwirl en de focus op topsport en breedtesport is de recreatieve twirler uit het zicht van de NTSB verdwenen en dat is jammer.

Wij streven er naar om een sportbond te zijn voor iedereen, met ruimte voor ontwikkeling, groei en ambitie, maar bovenal plezier! Zonder basis is er geen top en zonder top twirlers als voorbeeld (role model) is er geen basis, want voorbeelden hebben we nodig, altijd.

Maar de basis moet breder! Kinderen die beginnen met twirlen hebben een platform nodig en dat hoeft niet persé om een hoog niveau te gaan, juist omdat veel kinderen het ook gewoon leuk vinden om te twirlen. Enthousiasmeren, teamwork, juiste techniek, presentatie en het plezier van een ‘dansje met een baton op een leuk muziekje met een leuk pakje’ kan het begin zijn van een glansrijke twirl carrière of niet……., maar ook daar moet binnen de NTSB ruimte voor zijn, tenslotte zijn alle voetballers van Nederland ook geen Arjan Robben.

Juist daarom zijn we vanaf dit jaar gestart met N5 en N4, waarbij de letter N staat voor niveau. De termen zijn misschien nog wat vreemd, dus een beetje uitleg is wel op z’n plaats.

Binnen de NTSB kennen we de volgende niveaus; Topsport/Elite (=N1), level A (=N2) en level B (=N3), deze niveaus zijn gekoppeld aan de regels van de W.B.T.F. waarin precies beschreven staat wat er qua niveau is toegestaan, voor een nieuwe of beginnende vereniging, coach of twirler kan dit een huizenhoge drempel zijn. N5 en N4 zijn de basis niveaus, dus vrij vertaald; minder/lager niveau dan level B. Op deze nieuwe niveaus kan je meedoen in de onderdelen twirlen of freestyle; als solo, duo, team of groep. Nieuw hierin is de mogelijkheid om deel te nemen als  ensemble (trio of kwartet) voor deze nieuwe vorm is gekozen omdat we ook graag kleine verenigingen een kans willen bieden.

Uitgangspunt voor alle niveaus binnen de NTSB blijft natuurlijk de juiste techniek van lichaam en baton, maar wel op een toegankelijke laagdrempelige manier.

Uiteraard is er vrije muziekkeuze voor het onderdeel Freestyle  en is de verplichte muziek voor Twirlen aangepast, zelfs de beoordeling en het juryrapport is anders. Alles is erop gericht om beginnende twirlers op een enthousiaste wijze kennis te laten maken met onze mooie (wedstrijd) sport, waarbij plezier voorop staat!

Regelement 

Klik hier voor het laatste wedstrijdreglement breedtesport.

Muziek

Klik hier voor de twirlingmuziek van N4/n5 

Juryleden 

Andrea Peemen
Chantal de Bruin
Joyce vd Locht
Astrid Stevens
Caroline Klompenhouwer
Mariëlle Willemsen
Femmy Klein Gotink
Manuela van Leijsen
Daisy Schuchmann
Miranda van Zoeren
Mirian Hakkaart
Daphne Adam
Patrick Noortheim

Uitslagen wedstrijden 2015

Voor de actuele uitslagen van N4/N5 wedstrijd van 27 juni in Apeldoorn klik hier: Uitslag

Voor de actuele uitslagen van N4/N5 wedstrijd van 26 September in Rotterdam klik hier: Uitslag

Voor de actuele uitslagen van N4/N5 wedstrijd van 31 Oktober in Goes klik hier: Uitslag

Voor de actuele uitslagen van N4/N5 wedstrijd van 22 November in Veenendaal klik hier: Uitslag 

Voor de actuele uitslagen van N4/N5 wedstrijd van 13 December in Waalijk klik hier: Uitslag

Voor alle laatste uitslagen : Klik hier

Geplaatsten Future Cup 2015

Voor de actuele plaatsing FC2015 klik hier : Klik hier